Ik hoor het regelmatig...


''Wij zijn opzoek naar een trouwfotograaf maar we hoeven maar een paar uurtjes fotografie''


Als ik even mijn mening mag geven.. ik vind dit zó enorm zonde. Je gaat trouwen en je besteedt enorm veel tijd en liefde aan de mooiste dag van jullie leven. Een fotograaf zoals ik gaat deze complete dag bij lange na niet in 3 uurtjes vastleggen. Heel jammer als je het mij vraagt. Als trouwfotograaf ben ik het liefst een complete dag aanwezig. Ik maak beelden van het aankleedmoment t/m het feest. Ik leg details vast, maak sfeerbeelden en vul zo een album vol met mooie herinneringen. De traan van je oma tijdens die prachtige speech, de blik van je kleine neefje watertandend bij de taart, noem maar op.


Vooral aan het einde van de dag merken jullie als bruidspaar de ontspanning, het hoge JA-woord is eruit, de gasten hebben hun plekje gevonden op jullie mooie locatie en genieten volop. Deze vorm van ontspanning levert de waardevolste beelden op, het plezier, het los kunnen gaan. Dit geldt ook voor het fotograferen van de feestavond. De tijd die erin is gestoken om gasten te voorzien van lekkere hapjes, die ene toffe band of DJ. Deze momenten behoren ook tot de herinneringen in het album. Misschien hebben jullie wel mega lang geoefend op een openingsdans, die mag toch niet ontbreken op beeld?


Wat zeg jij na het lezen van deze blog? Hopelijk hoef ik je niet meer te overtuigen en boek je je trouwfotograaf voor minimaal 12 uur. Je trouwt tenslotte maar een keer!